10 חנויות חווייתיות שכדאי לכם לחפש בטוקיו
טוקיו זה גם שופינג. אבל מה שטוקיו מוכרת זה יותר ממותג - זו חווייה.
מרמת השירות ועד איכות המוצר, מהניקיון והסדר על המדף ועד לאסטטיקה של האריזה, טוקיו מספקת חוויית קנייה שעוד טרם הכרתם. אינספור חנויות מרהיבות שהעיצוב שלהן משלים את המותג, והביקור בהן יכול להשתוות אף לסיור בגלריה לאמנות.
Tokyo Station
Tokyo Station
רובע מרונאוצ'י Marunouchi משתרע בין תחנת הרכבת טוקיו סטיישן Tokyo station לבין הגנים הלאומיים Kokyogaien National Gardens המקיפים את הארמון הקיסרי. בתקופת אדו היה הרובע ממוקם בשולי תעלת המגן שהקיפה את הטירה, ומכאן מקור השם "מרונואוצ'י" שמשמעותו "בתוך המתחם". ברובע זה היו מצויים כמה מאחוזותיהם של האדונים הפיאודליים החזקים ביותר של יפן.
בתקופת מייג'י הופקדה בנייתם של מבנים מודרניים-מערביים באזור בידי קבוצת מיצובישי שמחזיקה בבעלותה נכסים רבים במרונאוצ'י. אחד אחרי השני נבנו בנייני האבן העשויים לבנים-אדומות, עד שדמה האזור לרחוב לומבארד הלונדוני, ומכאן כינויו של הרובע ״Iccho (one-block) London״. במהרה, הפך האזור לרובע העסקים המודרני הראשון ביפן. וכמו בתקופת אדו, גם כיום, יחד עם רובע Otemachi הסמוך, משמש האזור כמרכז עסקי עבור כמה מהחברות הגדולות והעוצמתיות ביותר של יפן, בעיקר בתחום הפיננסיים.
תחנת טוקיו סטיישן ממוקמת בלב ליבו של רובע העסקים, במרחק הליכה מהארמון הקיסרי ומהאזור המסחרי של גינזה. המבנה המונומנטלי של התחנה, הבנוי גם כן לבנים אדומות, הוקם בשנת 1914. המבנה המקורי לא שרד את הפצצות מלחמת העולם השנייה, אך הוא שוחזר בשנים האחרונות כמעט במלואו והוחזרה לו תפארת העבר. התחנה משמשת כשער כניסה ראשי אל העיר בהיותה מסוף הרכבת הבין-עירוני המרכזי של רכבות השינקנסן.
בעשור האחרון, הוחלפו גם בנייני המשרדים הישנים באזור בגורדי שחקים מודרניים ומפוארים, עם משרדים בקומותיהם העליונות ומגוון חנויות ומסעדות בקומות התחתונות. הקומפלקסים החדישים - ובהם מתחמי קניות, מוזיאונים, גלריות ומסעדות - מוסיפים עניין ומעוררים לחיים את רובע העסקים שהיה עד כה לא-מרגש במיוחד, וכיום מגיעים אל האזור מספר הולך וגדל של מבקרים גם שלא בענייני עסקים.
הסיור במרונאוצ'י מאפשר התרשמות מהעבר ההיסטורי של העיר ומהמציאות המודרנית בה, מהעוצמה הכלכלית המרוכזת כאן, מהקצב האינטנסיבי של החיים בטוקיו, מכמות האנשים שלוקחים חלק בכלכלה היפנית ובמעגל העבודה, כמו גם הצצה אל שגרת יומם של אנשי החברה, Salarymen, היוצאים מהמשרדים בהפסקת הצהריים עם התגים על צוואריהם לאכול בסמטת הראמן שמתחת לפסי הרכבת, ומדי פעם תופסים גם תנומה קלה על ספת הלובי באחד ממתחמי הקניות המפוארים.
הסיור עובר בכמה מהמוקדים המעניינים באזור ומסתיים בבניין הגרנדיוזי The International Forum, שנבנה בעידן כלכלת הבועה וניצב כאן כסמל לעוצמה הכלכלית של אזור מרונואוצ'י, שבו מופק כרבע מכלל התוצר הלאומי של יפן.
Shin-marunouchi הוא גורד השחקים הגבוה ביותר במחוז צ'יאודה Chioda. בקומותיו התחתונות קניון מפואר המעוצב כטרקלין יוקרתי, עם כורסאות עור ונברשות זכוכית מנצנצות. המרפסת הפתוחה לקהל בקומה השישית של הקניון היא אחת מנקודות התצפית המוצלחות ביותר אל חזיתו הקדמית של בניין תחנת טוקיו סטיישן. מומלץ ביותר גם סיור בקומת המרתף של הקניון, שבה מעדניות בוטיק, קונדיטוריות, מאפיות, ודוכני ממתקים יפניים מרהיבים.
בניין KITTE, הסמוך לתחנת טוקיו סטיישן מצדה הדרומי הוא הקניון המסחרי הראשון שנפתח על ידי סוכנות הדואר היפנית. המרכז המסחרי נבנה על גביו של בניין הדואר המרכזי העתיק וההיסטורי של טוקיו. חזית המבנה הישן שומרה כפי שהייתה, אך הבניין עצמו חדש ומודרני. כך נוצר ניגוד מעניין בין קיר הלבנים העתיק והאטום לתקרת הזכוכית החדשה שאור-יום חודר בעדה. תצלומים ומפות של המבנה הישן מוצגים בקומה השנייה של הבניין. החנויות והמסעדות בקניון נבחרו גם כן בכוונה להדגיש את הרעיון של ישן מול חדש, מסורתי לעומת מודרני, וכך להציג גם את המגוון והשפע של התרבות המקומית.
ללא עוררין, Tokyo International Forum הוא אחד המבנים הארכיטקטוניים המרשימים בטוקיו.
בעבר, ניצב כאן בניין העירייה, השוכן כעת בשינג׳קו. הפורום שנבנה בעידן כלכלת הבועה, תוכנן על ידי האדריכל האורוגאווי, רפאל וינולי Rafael Viñoly. עם צורתו האליפטית וקיר החלונות המקומר, פנים המבנה נראה כבטן של אנייה. הפורום משמש לכנסים בינלאומיים, תערוכות וקונצרטים. עלו במעלית לקומה השביעית, שם תוכלו לעבור ולסייר בין הגשרים העיליים התלוייים לרוחבו של חלל המבנה.