10 חנויות חווייתיות שכדאי לכם לחפש בטוקיו
טוקיו זה גם שופינג. אבל מה שטוקיו מוכרת זה יותר ממותג - זו חווייה.
מרמת השירות ועד איכות המוצר, מהניקיון והסדר על המדף ועד לאסטטיקה של האריזה, טוקיו מספקת חוויית קנייה שעוד טרם הכרתם. אינספור חנויות מרהיבות שהעיצוב שלהן משלים את המותג, והביקור בהן יכול להשתוות אף לסיור בגלריה לאמנות.
Shinjuku
Shinjuku
שינג'וקו שפירושה המילולי הוא "התחנה החדשה" מסמלת את אחד המהפכים החשובים שעברה טוקיו. מתחנה זניחה יחסית בתקופת אדו הפכה שינג'וקו לעורק תחבורה ראשי שמחבר את מערב העיר לכביש המוביל לקאנסאי, מערב יפן) דרך מחוז ימאנאשי). בעבר הדרך למערב (הטוקאידו) הגיעה לתחנת שינאגאווה ומעטים בלבד בחרו לעצור בשינג'וקו הקטנה לפני שהגיעו למרכז, אולם כלי התחבורה המודרניים שינו את הכל. בתחילה הייתה זו הרכבת החשמלית הראשונה שחיברה את שינג'וקו עם טאצ'יקאווה ומשם המכונית הפרטית והאוטוסטרדות שהפכו את שינג'וקו במהירות לאחד מרבעי המגורים הלוהטים בעיר.
עלייתה המטאורית של שינג'וקו "ייבשה" במהרה אזורי בילוי קלאסיים של העיר הישנה כמו יוצויה Yutsuya וקאגורזאקה Kagurazaka. מרכזי הקניות הנוצצים והתושבים האמידים יותר החלו לדחוק החוצה את הרוכלים והפרוצות שהתפרנסו מהנוטים ללון של תקופת אדו - עד היום ניתן לראות כיצד מערב שינג'וקו ומרכזה נקיים ומטופחים יותר משיכוני המזרח - "שינג'וקו של פעם”, שהלכה והצטמקה עד ל-1 באפריל 1958, היום בו נאסרה הזנות על פי חוק.
אחרי המלחמה, ששיטחה את השכונה, הפכה שינג'וקו למרכז מסחרי, אומנותי ואף פוליטי חשוב. התוכנית לשקם את האזור עם תאטרון קאבוקי מסורתי נזנחה, אבל תיאטראות אחרים ובתי קולנוע נפתחו, והאזור הפך למעשה לרובע שכולל שכונות כמו שינאוקובו Shin-okubo, טאקאדהנובאבא Takadanobaba, יוצויה Yotsuya וקגורזאקה Kagurazaka.
בשינג'וקו נמצאת תחנת הרכבת העמוסה בעולם כיום, אך יש בה גם אזורים פסטורליים כמו Shinjuku Gyoen - הגן יפני הקיסרי המשתרע על שטח גדול, בצמוד לכמה מרבעי הבילויים המסעירים ביותר בעיר - קבוקיצ'ו Kabukicho ו - Shinjuku Ni-Chome.
Shinjuku Gyoen הוא אחד הפארקים הגדולים והמרכזיים בטוקיו. מיקומו במרחק הליכה קצר מתחנת שינג'וקו, המדשאות הרחבות המטופחות, השבילים הציוריים המתפתלים בין עצי המייפל היפני ועצי הדובדבן, הגן היפני ובתי התה שממוקמים במרכזם של בריכות מים בסגנון זן, לצד הנוף האורבני של גורדי השחקים באופק - כל אלה הופכים את הפארק לאטרקציה נהדרת בכל חודשי השנה.
הפארק שקיים עוד מתקופת אדו שימש כאחוזתו הפרטית של אחד הלורדים (דאימיו) העשירים בטוקיו, Kiyonari Naito, מאוחר יותר הפך חלק מהשטח לגן בוטני שבו נערכו ניסויים חקלאיים במטרה לתרבת זנים של פירות וירקות מארצות המערב. חלק מהחממות הללו עדיין קיים ופתוח כיום לקהל הרחב. בשלב מאוחר יותר הוחזרו הגנים לבעלותה של המשפחה הקיסרית. הפארק נהרס כמעט כליל במלחמת העולם השנייה, אך שוקם מחדש כגן ציבורי בשנת 1949.
אזור הבילויים ממזרח לתחנת שינג'וקו, הוא אחד המקומות בהם מומלץ לדגום את הצד הפרוע יותר של טוקיו. זהו אחד המקומות היחידים בעיר שעלולים גם להיחשב כמפוקפקים, אך הוא בהחלט לא מסוכן ויכול גם להיות מסעיר ומעניין.
סיור באזור חיי הלילה ו״האורות האדומים״ של טוקיו הוא טיול אל תוך שסתום-לחץ חברתי ותרבותי, שמווסת את הימים והלילות בבירה. סיור מרתק הכולל היבטים היסטוריים ואבחנות תרבותיות על יפן של היום, ובעיקר הרבה רשמים, מראות וטעמים.