top of page

קפסולה למאה ה-21


אחת מהתופעות המעניינות בגל התיירות ליפן בשנה האחרונה הייתה עליית מספר התרמילאים והצעירים המבקרים במדינה. במקרים רבים מדובר בצעירים מאסיה, רווקים משכילים עם הכנסה גבוהה יחסית ולכן, מעניין לראות איך התופעה הזו השפיעה דווקא על ״מוסד״ יפני ארכיטקטוני כמו מלון הקפסולות.

חמש דקות הליכה ממעבר החצייה המפורסם של שיבויה נפתח מלון קפסולות מסוג חדש: The Millenials. כפי שאתם רואים, המלון די פתוח עם האסטרטגיה שלו לכוון לקהל היעד החדש של המטיילים ליפן, אבל הוא גם מציע ״חוויה עתידנית״ - בבחינת הטכנולוגיה, אך גם התרבות. בואו נפרט:

טכנולוגית, הקפסולות של מלון המילניאלס הם למעשה דירות זעירות (3 מטר מרובע) ואוטומאטיות הנקראות Smart Pods ומתופעלות לגמרי דרך סמארטפון. טייק עכשווי יותר על מלון הקפסולות המתקדם של שנות השמונים עם הטלויזיה המזערית והרדיו בגוף המיטה. במלון משתמשים במיטב הטכנולוגיה העכשווית כמו מסכים דקיקים, מיטה שהופכת לספה קטנה (ומאפשרת למעשה גם לעמוד, או אפילו לארח בחדר) וחשוב מכך, תקרות גבוהות יותר מהסטנדרט שנותנות תחושה של קפסולה מרווחת יותר. המיטה במלון מתחברת לשעון המעורר של הפלאפון ויכולה להעיר אותך בעדינות ובהדרגה (עד קיפול של 60 מעלות).

תרבותית, המילניאלס הוא שוב שיקוף מעניין של תהליכים רחבים יותר. יש בו למשל מטבח מאובזר ושיתופי בו יכולים האורחים לבשל ביחד (עניין קצת לא הגיוני למלונות הקפסולה הסטנדרטים של הסאלארי-מן הטרודים והעסוקים). ובנוסף, גולת הכותרת היא קומת עבודה בסגנון Shared Office Space אותו אנו מכירים מחברות כמו WeWork. גם השקעים בכל מקום, הווי-פיי והספות מרמזים שזהו מלון המיועד לנוודים הדיגיטלים של ימינו יותר מלאנשי חברה ששתו עד קצת יותר מדי מאוחר עם הבוס.

המילאניאלס הצליח מעבר לכל הציפיות. אלף הזמנות ראשונות נכנסו עוד לפני פתיחת המלון ובעליו, יאמאסאקי טאקשי, מתכנן לפתוח עוד כ-10 סניפים שלו בשלוש השנים הקרובות (סניף בקיוטו נפתח כשנה לפני הסניף הטוקיואי). כ-80% מהאורחים במלון, לטענת יאמאסקי, אינם יפנים. אכן, שחר של עידן חדש בהיסטוריה של מלונות הקפסולה היפנים.


The Millennials Hotel





bottom of page