top of page

Over Tourism

רשות השידור היפנית NHK מציגה השבוע סקירה מרתקת על תופעת ה-Over Tourism ליפן. מכיוון שהתיירות ליפן עלתה פי חמישה בשש בשנים האחרונות והמדינה לא הייתה ערוכה לכך, רבים מהמומחים טוענים כי העומס והחוויות השליליות יפגעו בתעשיית התיירות לטווח הארוך.

הבעיות המרכזיות של התופעה הם כמובן עומס בתחבורה הציבורית ובאתרים, לכלוך ורעש, מחסור במקומות חנייה ובתי מלון ופגיעה בחיי היום יום של התושבים המקומיים. אולם הפגיעה המעניינת יותר היא בהשפעה של כל אלו ביחד על היקף ואיכות התיירות ליפן בשנים הבאות.


כדי להימנע ממה שקרה לערים כמו וונציה, אמסטרדם וברצלונה - טוענת כתבת הרשות מאקי קיזוקי, בחרו ביפן באסטרטגיה של ״פיזור״. באופן משולב, ממשלת יפן הגבילה חברות כמו AirBnB שתרמו לריכוז נכסים בטוקיו וקיוטו, ובו בזמן השקיעה כספים כדי לפתח אזורים אחרים עם תוכניות שונות החל מלינות במקדשים או מבשלות סאקה וכלה בפרסום אטרקציות תיירותיות חדשות.


בקיוטו למשל, טוענת הכתבה, מירב התיירים מתרכזים במקדש פושימי אינארי, בטירת ניג׳ו ובחורשת הבמבוקים באראשיאמה - ולכן נקטו בעיר במדיניות של מינוף תעשיית הסאקה המפורסמת של פושימי לתיירים. תייר ישראלי שמרואיין בכתבה טען כי ״החוויה (של טעימות סאקה בפושימי) הייתה שונה לחלוטין ממה שעשיתי בעיר״. תייר אנגלי אחר שהתראיין טען כי בשל מיעוט התיירים הוא זכה לחוויה מדהימה ולבטח ״יחזור שוב״.

אסטרטגיה אחרת המתוארת בכתבה היא עונתית. מעבר לסתיו ולאביב, עונות אחרות כמו הפסטיבלים של ספטמבר או העלים הירוקים של מאי אינם מופיעים ברוב הפרסומים המתמקדים בתיירות. בקיוטו החלו לכן בקמפיין מדיה חברתית בשם ״עלי מייפל ירוקים בקיוטו״ שמתמקדים בלמשוך תיירים לעיר במאי-יוני. קמפיינים דומים בטוקיו מתמקדים בשווקי חג המולד ובחג ליל הקדשים Halloween היפני.


***בשבוע הבא יתפרסם באתר פוסט חדש על חווייה תיירותית ייחודית שכזאת. מזמינה אתכם לעקוב בדף הפייסבוק Tokyo 20_20:

https://www.facebook.com/tokyo2020explore/




bottom of page