10 חנויות חווייתיות שכדאי לכם לחפש בטוקיו
טוקיו זה גם שופינג. אבל מה שטוקיו מוכרת זה יותר ממותג - זו חווייה.
מרמת השירות ועד איכות המוצר, מהניקיון והסדר על המדף ועד לאסטטיקה של האריזה, טוקיו מספקת חוויית קנייה שעוד טרם הכרתם. אינספור חנויות מרהיבות שהעיצוב שלהן משלים את המותג, והביקור בהן יכול להשתוות אף לסיור בגלריה לאמנות.
Ginza
Ginza
גינזה הוא אזור קניות יוקרתי מן המפורסמים בעולם. יש המשווים את שדרות אומוטסנדו בטוקיו לשדרות השאנז-אליזה בפאריז, ואת גינזה לשדרה החמישית של מנהטן. אך מלבד ריכוז של חנויות יוקרה יש לאזור ייחוד נוסף והוא המפגש בין הטרנדים העדכניים ביותר בעולם למסורות יפניות עתיקות-יומין. העירוב ההרמוני בין שני המוטיבים הללו ניכר בבירור ברחובות גינזה בהן מתקיימות חנויות כל-בו שהן מוסדות ותיקים, לצד קניונים מודרניים, ובוטיקים יוקרתיים של מיטב מעצבי האופנה הבינלאומיים לצד חנויות מקומיות בעלות מורשת משפחתית עתיקה הממשיכות את המסורת לעיתים לאורך מספר דורות.
לגינזה היסטוריה מרתקת החוזרת לעידן מייג׳י, אז נפתחה יפן למערב ולמודרניזציה. עוד על כך תוכלו לקרוא בספר שייצא בקרוב Tokyo 20_20... אך כיום, מנצלים מותגים אקסקלוסיביים את המוניטין היוקרתי עתיק הימים של המקום, כדי לחזק את המותג שלהן ולהשתמש בחנויות הדגל בגינזה כחלון ראווה לעולם. בהתאם לזאת, העיצוב החיצוני המתוחכם והדינמי של הבניינים הופקד בידי טובי האדריכלים בעולם ששאפו להתמזג, להעשיר, לחדש, לבלוט, לשקף את הזמנים המשתנים ולהפוך את הבניינים בעיצובם לחלק אינטגרלי מההיסטוריה של האזור. הסיור יסקור כמה מהמבנים המעניינים הללו.
בנוסף לחנויות מפוארות, גינזה עמוסה בגלריות, מוזיאונים ותיאטראות. מיקומו המרכזי של Kabukiza מאפשר הצצה לעולם תיאטרון הקאבוקי המסורתי, ומוזיאון הפרסום מציג את ההיסטוריה וההתפתחות של עולם השיווק ביפן עוד מתקופת אדו. לאחר יום ארוך של שיטוט בגינזה, תוכלו להינות ממיטב המעדנים היפניים במסעדות המשובחות ובמסעדות מישלן ברמה עולמית המצויות באזור, או לאכול סושי בשוק הדגים הסמוך.
Tsukuji market הוא שוק הדגים הסיטונאי הגדול בטוקיו, בו נמכרים כ - 2000 טונות של מאכלי ים מדי יום. השוק כולל את השוק הפנימי, בו מתקיימים העסקים הסיטונאיים ומכירות הטונה הפומביות המפורסמות, ואת השוק החיצוני שבו מצויות חנויות קמעונאיות ומסעדות דגים הפתוחות ללקוחות.
שוק הדגים הוא אזור עסקים פעיל ביותר שאינו נועד במקור לתיירים, על כן נאלצו להגביל את מספר המבקרים הרשאים להיכנס לאזור הפנימי בו מתרחשת עיקר הפעילות. מדי בוקר מורשים להיכנס 120 מבקרים לשוק, בשתי קבוצות של 60 איש. הרישום לסיור נפתח מדי בוקר החל מהשעה 5:00, במרכז המידע הממוקם בשער .kachidoki סיור ראשון מתקיים בין השעות 5:25-5:50, וסיור נוסף מייד לאחר מכן בשעות 5:50-6:15. לא ניתן להירשם מראש לסיור, והתור הינו על בסיס מקום פנוי, על כן מומלץ בהחלט להקדים.
ולהלן עדכון בעניין זה. ככל הנראה, עקב עומס התיירים הוחלט לשנות גם את שעות הפתיחה לשוק החיצוני. מעתה ייפתח רק החל משעה 10:00 בבוקר (כאשר מרבית הפעילות העסקית כבר מסתיימת).
תיאטרון הקאבוקי הראשון בגינזה נוסד בשנת 1889. המבנה חודש מאז חמש פעמים, ונפתח לאחרונה בשנת 2013. מדי יום מתקיימות בו שתי הצגות, כל אחת מהן אורכה מספר שעות. ההצגות מחולקות למספר מערכות וניתן לרכוש כרטיס למערכה אחת בלבד במחיר של כ- 1500 ין לללא הזמנה מראש בקופות התיאטרון. אך מלבד המופע, ההתרחשות בתוך התיאטרון מרתקת לא פחות. התיאטרון כולל גלריית קאבוקי המציגה תלבושת קאבוקי, אביזרים וכלי נגינה (הכניסה חינם). בנוסף, ישנם גם גינת-גג מסורתית, מקדש ושוק מזכרות קאבוקי המתקיים דרך קבע באולם הכניסה.
חנות הדגל של מותג כלי הכתיבה היפני Ito-ya, היא אחת החנויות שלא כדאי לדלג עליהן בביקורכם באיזור. המותג המצליח פתח את החנות הראשונה בגינזה כבר בשנת ,1904 מאז הפכה Itoya לרשת מובילה ביפן והחנות בגינזה כוללת לא פחות מ-12 קומות. בקומה השביעית במחלקת ה-"note couture", מציעים שירות מיידי ליצירת מחברת בהתאמה אישית לפי בחירת הלקוח. התור הארוך התמידי על אף המגוון האינסופי של מחברות שכבר קיים בחנות, מעיד על הרצינות שבה מתייחסים היפניים לציוד הכתיבה שלהם, ועל החיבה שהם רוכשים למוצרים ייחודים בסגנון אישי.
גינזה צופנת אדריכלות היסטורית, חנויות עם מורשת בת מספר דורות, מעדנים עם המון מסורת, גלריות מדהימות וחנויות שלא קיימות בשום מקום אחר בעולם...
על כל אלה ועוד בפרק על גינזה בספר שייצא בקרוב TOKYO 20_20.
ובינתיים.... אל תתעצלו, וטיילו עד לאזור הסמוך של Shiodome.
בתמונות: רכבת הנוסעת על מסילה עילית בין גורדי השחקים של שיודומה ,Shiodomeלצד המעבריים העיליים האינסופיים להולכי רגל המחברים ביניהם.
והשעון הענק של ג'בלי בחזית בניין Nippon Television Tower בשיודומה. השעון עוצב על ידי הבמאי הייאו מיאזאקי Hayao Miyazaki, מייסדו של סטודיו ג'בלי ומי שביים את סרט האנימה הנודע "Howl's moving castle". השעון הענק שוקל מעל ל-20 טונות של פלדה ונחושת. מספר פעמים ביום, בשעות קבועות, השעון עורך מופע קצר בן מספר דקות במהלכו חלקיו המכאניים השונים זזים, מסתובבים ומרקדים לפני שהוא מראה גם את השעה.