שיכון ציבורי

פרויקט אדריכלי שזכה בפרס העיצוב 2018 Good Design Award הפך מודל כושל של דיור ציבורי שבו אנשים חיו בבדידות לשיכון שמאפשר קהילתיות ומעודד תקשורת בין דיירי הפרויקט.


לאחר מאות שנים שבהן התגוררו היפנים במבני עץ שנפגעו לעיתים קרובות משריפות, חברת השיכון הציבורי UR הקימה בשנות ה-60 באזורי פרברים בכל רחבי יפן בנייני מגורים מאבן של 2-3 קומות לפי המודל הסובייטי ( danchi 団地) בניסיון להתמודד עם הצמיחה האורבנית המואצת בעידן המודרני. מבנים אלו שינו מקצה לקצה את הרגלי החיים של מיליוני יפנים שמצאו עצמם לפתע חיים בסוג חדש של קהילה. המודל החדש שם דגש על מקום העבודה (החברה) ושחק את המודל המשפחתי המורחב אליו היו רגילים היפנים לפני מלחמות העולם.


פרויקט The Kowa Public Apartment Complex של studio Velocity הוקם בעיירת החוף מיהאמה שבמחוז אייצ'י אשר סובלת מדלדול האוכלוסייה. העירייה שנדרשה לבנות מחדש פרויקט דיור ציבורי עקב פגעי הזמן החליטה לתעדף מבנים צמודי-קרקע שיתאימו גם למשפחות צעירות עם ילדים אך גם לזקנים בודדים ויאפשרו סגנון חיים שיעודד את הקשר האנושי בין דייריו.


יחידות הדיור בפרויקט עשויות שוב מעץ ומוגדרות תחת גגות לבנים מודרניים המטילים צל כבד על השטחים שביניהם. כל היחידות מוקפות מעין דק עץ חיצוני שגם הוא אלמנט יפני מסורתי הנקרא engawa ומקשר בין הפנים לחוץ, ומטשטש את הגבולות בין המרחב הפנימי הפרטי למרחב הציבורי. מידת הפרטיות בכל יחידה ניתנת בקלות גם לשינוי ולהתאמה באמצעות מחיצות הזזה. הפרויקט המוצלח זכה לפרס על עיצוב שמטפח חיי קהילה.



"Those who are awake, live in a state of constant amazement".  

Buddha.

 

Read More

צרו  קשר בכל עניין
  • White Facebook Icon
© Tokyo2020explore  כל הזכויות שמורות